+
Bild: Belatchew Arkitekter
 • Tyresö får fler bostäder

  PUBLICERAD 2018-03-23 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2018-03-23 14:19

  Textstorlek

  Dela med andra

  Sveafastigheter Utveckling och Belatchew Arkitekter har fått uppdraget att starta utvecklingen av den nya stadsdelen Wättinge, i Tyresö. Detta efter vinst i kommunens markanvisningstävling för etapp 1.

  – Vi tror på att skapa möjligheter för folk att mötas och det har vi tagit fasta på. I den fysiska strukturen finns det en öppenhet som gör att man kan ta sig genom området, det finns en transparens som bjuder in människor som bor i angränsande områden, säger Rahel Belatchew, VD för Sveafastigheter Utveckling.

  Det vinnande förslaget omfattar totalt sju byggnader och runt 150 bostäder. Den första etappen är placerad i södra Wättinge och ligger i anslutning till Tyresö centrum.

  – Läget är fantastiskt med direkt kontakt med kommunens viktigaste grönstråk. Området kommer också att innehålla förskolor, plats för äldreboende och olika kommunala verksamheter som tillsammans bidrar till den sociala hållbarheten som ska bli områdets signum, säger Sara Kopparberg, stadsbyggnadschef i Tyresö kommun.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived