+
Ilija Batjlan, vd för Samhällsbyggnadsbolaget. Foto: Elias Ljungberg.
 • SBB emitterar hybrider

  PUBLICERAD 2018-03-21 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2018-03-21 16:32

  Textstorlek

  Dela med andra

  Samhällsbyggnadsbolaget i Norden emitterar hybridobligationer för 300 miljoner kronor i enlighet med tidigare aviserad avsikt. Emissionen sker till en rörlig ränta om Stibor 3M och ett påslag om 7 procentenheter och emissionskursen som är 106,1 procent av nominellt belopp motsvarar marginalen 600 punkter.

  Hybridobligationerna har en evig löptid och redovisas som eget kapital varför emissionen ses som ett led i att sänka bolagets finansiella risk. Likviden kommer att användas för allmänna verksamhetsändamål, enligt ett pressmeddelande.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived