+
Illustration: Petter Furå.
 • Proposition för tydligare detaljplanekrav

  PUBLICERAD 2018-03-15 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2018-03-15 15:31

  Textstorlek

  Dela med andra

  Regeringen har lagt fram en proposition som föreslår förtydligande av kravet på detaljplan i plan- och bygglagen. Ändringarna ska göra det enklare att avgöra när detaljplan krävs och när den inte krävs.

  De ändringar som föreslås innebär att vid både uppförande av nya fastigheter och förändring eller bevarande av en befintlig byggnad ska de omständigheter som har påverkan vid bedömningen om detaljplan krävs framgå av lagtexten. Dessutom förtydligas att den inverkan en fastighet i sig har på omgivningen ska beaktas vid bedömningen om detaljplan krävs för ett nytt bygglovspliktigt byggnadsverk.

  Lagändringen föreslås träda i kraft den första januari 2019.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x