+
Peter Wågström. Foto: NCC.
 • Nytt uppdrag för Wågström

  PUBLICERAD 2018-03-15 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2018-03-15 10:53

  Textstorlek

  Dela med andra

  Peter Wågström kliver in i Eastnines styrelese. Detta föreslår valberedningen till årsstämman den 24 april 2018. Vidare föreslås även Johan Ljungberg som ny ledamot och sittande ledamot Liselotte Hjorth som ny styrelseordförande.

  Det var i slutet av oktober 2017 som Peter Wågström fick sparken efter många år i rollen som koncernchef på NCC, efter att resultaten inte motsvarat förväntningarna. Man menade då att många delar gått bra, men att helheten inte har utvecklats som den borde.

  – När Eastnine nu påbörjat implementeringen av sin fastighetsstrategi i Baltikum, är vi mycket glada att Johan Ljungberg och Peter Wågström har accepterat att nomineras, då båda har gedigen erfarenhet från fastighetssektorn, av olika perspektiv, säger Magnus Lekander, ordförande i valberedningen.

  Johan Ljungberg är bland annat vd och styrelseledamot i Tagehus Holding.

  Styrelsen kommer att utgöras av totalt fem ledamöter, Peter Elam Håkansson, Liselotte Hjorth, Nadya Wells och nytillskotten Johan Ljungberg och Peter Wågström. Nuvarande ledamöter Göran Bronner och ordförande Lars O Grönstedt har avböjt omval.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Per Bolund blir ny bostadsminister

  Valåret 2018 I den nya regeringen lämnar bostadsfrågorna näringsdepartementet och flyttas istället till finansdepartementet, under ledning av Per Bolund (MP) – något branschen initialt reagerar positivt till. Samtidigt inrättas ett nytt infrastrukturdepartement.

 • Klövern hyr ut i Köpenhamn

  Uthyrning Klövern har tecknat två hyresavtal i Köpenhamn. Bolaget hyr ut cirka 3500 kvadratmeter kontorsyta till AP Pension. Dessutom hyr TUI Danmark cirka 970 kvadratmeter i fastigheten kallad Codan-huset.

 • Flertal rekryteringar för Croisette

  Rekrytering Croisette utökar transaktions- och värderingsteamet i Malmö samt anställer till uthyrningsverksamheten i Göteborg. Även ett flertal juniora tjänster har tillsatts i Stockholm och Malmö.

 • ANNONS
 • Ny koncernchef på Scandic

  Hotell Jens Mathiesen tar över som vd och koncernchef i Scandic Hotels Group och efterträder därmed Even Frydenberg.

 • ANNONS
 • Grodhopp mot utveckling – en osäker strategi

  Fastighetsmarknad Där Europa, USA och Ostasien gått från jordbrukssamhälle via industrialisering till tjänste- och IT-åldern vill dagens utvecklingsländer skynda på processen rejält. Genom leapfrogging – ”grodhopp” – vill man gå direkt till den senaste tekniken. Men det finns kritik mot strategin.

 • Fler bostäder i Ängelholm

  Bostäder Midroc har, tillsammans med Wingårdhs Arkitektkontor, vunnit en markanvisningstävling i Ängelholm. Planen för området är att skapa en ny mötesplats med nya bostäder och utveckling av den nuvarande Parkskolan. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived