+
Bild: Sweco
 • Ny järnvägstunnel i Lund kan möjliggöra bostadsbyggande

  PUBLICERAD 2018-03-19 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2018-03-19 15:36

  Textstorlek

  Dela med andra

  Lund planerar att inom de närmsta åren utveckla stadskärnan med en ny centralstation och tillskott av fler bostäder. Sweco har nu tagit fram en vision som innehåller en helhetslösning för infrastruktur och stadsbyggnad.

  Visionen innehåller en ny station under jord och ombyggnation av järnvägsspåren, som i sin tur skulle frigöra runt 20 000 kvadratmeter byggbar yta mitt i stadskärnan. Detta skulle kunna ge tillskott av bostäder för runt 2500 boende samt nya kontorsytor och kommersiella fastigheter.

  – Om nationella och regionala mål för ökad kollektivtrafik ska mötas mellan Malmö och Lund behöver antalet tåg per dygn mångdubblas. Vi vill sätta stadens och järnvägens hållbara utveckling i ett nytt ljus som förhoppningsvis väcker fortsatt dialog kring utmaningar och möjligheter för Lund, säger Johanna Appelberg, Sweco, ansvarig för arbetsgruppen som tagit fram visionen.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x