+
Tellus Towers Bild: SSM.
 • Nästa steg för Tellus Towers

  PUBLICERAD 2018-03-15 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2018-03-15 10:49

  Textstorlek

  Dela med andra

  På torsdagen inleder Stockholms stad ett så kallat tidigt samråd för SSM och Partners Groups höghusprojekt Tellus Towers vid Telefonplan i Stockholm.

  Samrådet gäller detaljplanen för hela området kring centrala Telefonplan, där alltså även Tellus Towers ingår. Höghuset är tänkt att bestå av två huskroppar, 78 och 58 våningar höga med totalt 1 200 bostäder och är ritat av Gert Wingårdh.

  –  Dagens inledande samråd är en viktig milstolpe i processen för att realisera projektet Tellus Towers. Tellus Towers, i dess nuvarande planerade utformning, blir bland norra Europas högsta bostadshus och ett nytt landmärke för Sverige – men framförallt ett innovativt boende där olika upplåtelseformer inkluderas i samma byggnad, säger Mattias Roos, vd för SSM.

  Ett ställningstagande från Stockholms Stadsbyggnadskontors väntas till mitten av juni månad 2018.

  Projektet Tellus Towers drivs sedan augusti 2017 i ett JV mellan SSM och den globala finansiella aktören Partners Group.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived