+
 • Kungsleden ger sig in på gröna marknaden

  PUBLICERAD 2018-03-09 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2018-03-09 15:04

  Textstorlek

  Dela med andra

  Kungsleden kommer att komplettera sin finansiering och ger sig nu in på marknaden för grön finansiering. Man har anlitat SEB och Swedbank för att arrangera möten med obligationsinvesterare i Stockholm den 13 mars. I ett pressmeddelande skriver man att bolaget efter det kommer att genomföra en icke säkerställd benchmark-transaktion i svenska kronor med en löptid om fyra till fem år.

  – Hållbarhet genomsyrar Kungsledens vision och affärsmodell. Därför är det ett naturligt steg att hållbarhetsfrågor också blir en integrerad del av vår finansiella strategi. Genom att emittera gröna obligationer kan vi bredda vårt erbjudande till kreditinvesterare, skriver vd Biljana Pehrsson i en kommentar.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived