+
Erik Karlin är vd på Tobin Properties. Foto: Tobin Properties.
 • Klövern har 61 procent av Tobin – Karlin sålde aktier

  PUBLICERAD 2018-03-29 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2018-03-29 10:56

  Textstorlek

  Dela med andra

  Som ett resultat av det budpliktsbud som Klövern lade på Tobin Properties äger Klövern nu, när acceptperioden har gått ut, 58,9 procent av kapitalet i bostadsutvecklaren. Vidare kontrollerar man 61,4 procent av rösterna. Totalt äger Klövern 12,6 miljoner stamaktier och drygt 18 000 preferensaktier av serie A i Tobin.

  Det framgår av ett pressmeddelande från Tobin som vidare skriver att Klövern inte kommer att förlänga acceptperioden.

  Tobin skriver även att bolagets vd och tidigare huvudägare, Erik Karlin, har sålt en del av sitt innehav till Klövern. Han sålde motsvarande 6,5 procent av det totala antalet aktier i bolaget men det ska enligt pressmeddelandet inte tolkas som att hans tilltro till bolaget har minskat. Försäljningen görs av privatekonomiska skäl och Karlin äger alltjämt cirka 10 procent av bolaget. Av Finansinspektionens insynsregister framgår att Karlin sålde 1 347 460 aktier till kursen 22,65 kronor vilket var kursen i budpliktsbudet.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived