+
En exempelillustration för E.On:s nya huvudkontor. Bild: Brickland/Kanozi Arkitekter
 • Investerar 1,1 miljard i E.On:s nya huvudkontor

  PUBLICERAD 2018-03-08 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2018-03-12 13:56

  Textstorlek

  Dela med andra

  Castellum kommer att investera cirka 1,1 miljarder kronor i en ny fastighet i Nyhamnen i Malmö där E.On planerar inflytt i sitt nya nordiska huvudkontor med cirka 1 500 medarbetare sommaren 2021. Den planerade fastigheten omfattar cirka 24 500 kvadratmeter och Castellum har  tecknat ett tolvårigt hyresavtal med E.On som hyr lejonparten av ytorna. Investeringen väntas generera en årlig hyresintäkt om 68,5 miljoner kronor.

  I ett pressmeddelande skriver Castellum att man har vald av E.On genom en upphandlingsprocess. De båda partnerna satsar hårt på hållbarhet och huset kommer att certifieras enligt högsta miljöstandard samt The Well Building Standard.

  Investeringen finansieras med kassaflöde samt outnyttjade krediter.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x