+
Foto: Anna Bristrand.
 • Nytt 8-miljardersbolag på First North

  PUBLICERAD 2018-03-07 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2018-03-07 13:20

  Textstorlek

  Dela med andra

  Ett nytt fastighetsbolag kommer att tas upp för handel på Stockholmsbörsens tillväxtmarknad, First North, på fredagen. Bolaget, Cibus Nordic Real Estate, är bildat av Pareto Securities för att köpa en 8 miljarders fastighetsportfölj från finska fonderna Sirius Fund 1 Grocery och Sirius Fund II. Portföljen, vars sammanlagda hyresvärde uppgår til 44,8 miljoner euro (motsvarande 457 miljoner kronor och totala fastighetsvärde är 767 miljoner euro (7,8 miljarder kronor), består av handelsfastigheter inom segmentet livsmedel och de största hyresgästerna är finska livsmedelsjättarna Kesko, S-Group och Tokmanni.

  Pareto bildade Cibus och reste 311 miljoner euro i eget kapital samtidigt som bolaget har finansierats med en senior obligation om 135 miljoner euro och banklån om 308 miljoner euro. Enligt information till Fastighetsnytt är Cibus Paretos största projekt hittills.

  Cibus vd blir Lisa Dominguez Flodin, enligt ett pressmeddelande.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived