+
Fastigheten ligger på Torsgatan, med Bonnierhuset i bakgrunden. Foto: Wikimedia.
 • Castellum investerar i centrala Stockholm

  PUBLICERAD 2018-03-19 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2018-03-19 08:44

  Textstorlek

  Dela med andra

  Castellum investerar drygt 300 miljoner kronor i ombyggnationen av Stockholm Vattens tidigare huvudkontor på Torsgatan i centrala Stockholm. Fastigheten förvärvades förra året för 780 miljoner kronor.

  Målet är att omvandla den 11 500 kvadratmeter stora fastigheten till moderna arbetsplatser.

  Den första ombyggnadsetappen som inleds under våren 2018, omfattar cirka 9 000 kvadratmeter och beräknas vara färdigställd under tredje kvartalet 2019. Fullt uthyrd bedöms investeringen generera en årlig hyresintäkt om 40 miljoner kronor.

  – Det är stor efterfrågan på kontorslokaler i centrala Stockholm. I och med ombyggnationen av fastigheten Sabbatsberg 24 breddar Castellum sitt utbud och kommer att kunna erbjuda unika kontorslösningar i ett extremt attraktivt läge nära centralstationen, säger Henrik Saxborn, koncernchef på Castellum.

  Castellum äger sedan tidigare flera grannfastigheter och planerar att på sikt, tillsammans med Stockholms stad och övriga fastighetsägare i området, utveckla och skapa ett koncept för hela Torsgatan.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x