+
Bild: HSB
 • Bygger nytt kvarter i Brottkärr

  PUBLICERAD 2018-03-07 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2018-03-07 11:40

  Textstorlek

  Dela med andra

  HSB Göteborg ska uppföra 46 bostadsrätter på ängen nära Stora Amundön i Brottkärr, söder om Göteborg. Detta efter ett efterlängtat slutgiltigt beslut i Mark-och miljööverdomstolen. HSB har sedan 1986, då företaget förvärvade mark i Brottkärr, velat bygga bostäder på ängen och har under åren fått bemöta flertalet överklaganden av bygglovet.

  – Det har varit en lång process med många olika inriktningar och önskemål. Det känns skönt att Mark- och miljööverdomstolen nu har lämnat sitt slutgiltiga besked och vi kan gå vidare och ta fram brf Amundö Äng, som jag tror kommer bli helt fantastisk med sin småskalighet och sitt enastående läge, säger Kristian Isberg, affärsområdeschef för nyproduktion på HSB Göteborg.

  Det nya kvarteret kommer bestå av 46 bostadsrätter i olika storlekar, belägna i parhus och mindre flerfamiljshus. Säljstart är planerat till våren 2018.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x