+
Johan Skoglund CEO of JM. Photo: JM.
 • BlackRock nu näst störst i JM

  PUBLICERAD 2018-03-20 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2018-03-20 21:18

  Textstorlek

  Dela med andra

  Amerikanska fondjätten BlackRock har sedan årsskiftet köpt på sig ett stort antal aktier i JM via sina olika fonder. Enligt Holdings ägde man vid årsskiftet 2,3 miljoner aktier i bostadsutvecklaren, motsvarande 3,3 procent av kapital och röster, och på tisdagen flaggade man sedan för att innehavet nu uppgår till 5,9 miljoner aktier, motsvarande 8,3 procent av kapital och röster. Därmed är BlackRock JM:s näst störste ägare, efter Swedbank Robur Fonder.

  Flaggningen avser en transaktion som ägde rum 16 mars men huruvida man har köpt hela 5 procent i bolaget den dagen framgår ej. BlackRocks innehav i JM fördelas på många olika fonder som fondjätten förvaltar.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived