+
 • Även Jernhusen öppnar för grön finansiering

  PUBLICERAD 2018-03-12 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2018-03-12 23:10

  Textstorlek

  Dela med andra

  Jernhusen, som länge har varit etablerade på obligationsmarknaden och tillhör de största emittenterna på den samma, har lanserat ett ramverk för gröna obligationer under sitt MTN-program. Ramverket är tagit fram i samarbete med Danske Bank och Handelsbanken och verifierat av analysföretaget Sustainalytics.

  I ett pressmeddelande skriver Jernhusen att det gröna ramverket möjliggör för bolaget att emittera gröna obligationer under sitt MTN-program och det beskriver vilka typer av fastigheter och projekt som kan finansieras grönt.

  – Jernhusens fastigheter ska bidra till att det är attraktivt att resa och frakta gods med järnväg. Vår ambition är att leda utvecklingen av framtidens stationsområden, depåområden och kombiterminaler vilket även gör att steget till grön finansiering är naturligt, säger finanschefen Marcus Jansson i en kommentar.

  Sverrir Thór

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived