+
Illustration: Petter Furå.
 • 1500 nya bostäder i Upplands-Bro

  PUBLICERAD 2018-03-06 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2018-03-06 13:43

  Textstorlek

  Dela med andra

  KF Fastigheter utvecklar området Bro Mälarstrand, belägen vid Mälarens strand i Upplands-Bro kommun. Det nya kvarteret omfattar drygt 100 hektar och kommer bestå av 1500 bostäder i olika form, naturområde, kommersiella lokaler, vårdboende och skolverksamheter. Byggstarten beräknas till årsskiftet 2018/2019 med inflyttning under 2020.

  – Vår bedömning är att intresset för området kommer att vara stort i framtiden. Området är mycket naturskönt med stora ströv- och friluftsområden samtidigt som Mälaren erbjuder möjligheter till både bad, båtliv och fiske samt skridskoåkning på vintern. Vi kommer dessutom att länka samman Bro samhälle med Mälaren, vilket kommer att innebära en stor förbättring för hela kommunen, säger Helena Liljedahl, VD på KF Fastigheter.

  Detaljplanen antogs av kommunfullmäktige den 20 december 2017 och KF Fastigheter vill nu avyttra byggrätterna eller hitta bra samarbetspartners för att försäkra den fortsätta utvecklingen av området.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x