+
Foto: Dreamstime.
 • Tar in dryga miljarden i nytt kapital

  PUBLICERAD 2018-02-28 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2018-02-28 08:08

  Textstorlek

  Dela med andra

  Styrelsen för D. Carnegie & Co. har beslutat att utnyttja det bemyndigande man fick från bolagets extra stämma och emittera nya aktier för drygt 1 miljard kronor. Det rör sig om en företrädesemission som är fullt garanterad av huvudägaren, Blackstone-ägda holdingbolaget Vega Holdco.

  Anledningen till emissionen är de affärer D. Carnegie gjorde strax innan jul där man köpte 2 169 i Stockholmsområdet och Västerås för sammanlagt 3 235 miljoner kronor. Bolaget har identifierat potential för värdeskapande investeringar i beståndet samt eventuella ytterligare förvärvsmöjligheter varför man nu väljer att ta in nytt kapital.

  I emissionen emitteras både A- och B-aktier och för varje sju aktier får man som aktieägare rätt att teckna en ny aktie vilket innebär en utspädningseffekt om 14 procent för den som inte deltar i emissionen. Teckningskursen är 90 kronor per aktie och de största aktieägarna, utöver Vega Holdco, har för avsikt att delta i emissionen, meddelar D. Carnegie.

  Teckningsperioden beräknas pågå mellan 9 och 23 mars.

  Sverrir Thór

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived