+
Bild: Svenska Hus
 • Svenska hus hyr ut i Malmö

  PUBLICERAD 2018-02-06 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2018-02-06 10:51

  Textstorlek

  Dela med andra

  Svenska Hus har hyrt ut de sista lokalerna av fastigheten Residenset, belägen i centrala Malmö. Nya hyresgäster blir Sydväst Arkitekterna och Omegapoint.

  Totalt omfattar lokalerna runt 700 kvadratmeter. Företagen flyttar in i fastigheten den första maj 2018.

  – De avgörande faktorerna för vårt val var kombinationen av lokalens skick, dess läge, takhöjd, de fina och väl disponerade ytorna”, säger Fredrik Lundbeck, vd på Omegapoint Malmö AB.

  Uthyrningen betyder även att Svenska Hus regionkontor nu flyttar till fastigheten Davida på Amiralsgatan. Byggnaden kommer dessutom att rustas upp under den närmsta tiden.

  – Davida kommer genomgå en upprustning. Fastigheten ligger strategiskt i Malmö med närhet till kommunikationer, och vi känner av efterfrågan på den här typen av lokaler i centrala Malmö”, säger Daniel Massot, vd för Svenska Hus.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Domstolen stoppar Nobelbygget

  Fastighetsmarknad På tisdagen upphävde Mark- och miljödomstolen länsstyrelsens beslut om att anta detaljplanen för Nobel Center på Blasieholmen. “Det är verkligen en positiv nyhet för Stockholm, svenskarna och turismen”, säger Björn Tarras-Wahlberg till Fastighetsnytt. Men Stockholms stad kommer att överklaga beslutet. 

 • Mengus säljer för en miljard

  Transaktioner Mengus andra fond (Mengus 2011) säljer sitt sista portföljinnehav, kontorsfastigheten Härolden 44 på Fleminggatan, för 1,1 miljarder. Köpare är Barings Real Estate.

 • Etablerar Viktor Rydbergs nya skola i Sundbyberg

  Fastighetsmarknad Skandia Fastigheter etablerar Stiftelsen Viktor Rydbergs nya högstadie-och gymnasieskola i Sundbyberg. Den nya skolverksamheten öppnar hösten 2019 och planeras bli Sundbybergs största skola. 

 • ANNONS
 • Genesta köper Svea Artilleri

  Transaktioner Genesta har ingått avtal med AFA Fastigheter om att förvärva kontorsfastigheterna Svea Artilleri 10 och 11 i Stockholm.

 • ANNONS
 • Tengbom rekryterar Uppsalachef

  Arkitektur, Rekrytering Tengbom gick nyligen ihop med Uppsalabyrån Werket. Nu rekryteras Niklas Malmfors som kontorschef för det gemensamma Uppsalakontoret. 

 • Trianon tecknar stort avtal i Entré

  Syd, Uthyrning Trianon har tecknat ett femtonårigt hyresavtal omfattande cirka 4 700 kvadratmeter på Entré i Malmö. Ny hyresgäst är en icke-namngiven aktör som fyller lokalerna med bland annat glowgolf, boulebar, Laserdome och en större restaurang. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x