+
Erik Karlin och Rutger Arnhult. Foto: Tobin Properties/Klövern.
 • Styrelse nobbar Klöverns bud

  PUBLICERAD 2018-02-21 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2018-02-21 21:55

  Textstorlek

  Dela med andra

  Styrelsen för Tobin Properties har valt att inte rekommendera Klöverns budpliktsbud på bostadsutvecklingsbolaget. Klövern lade ett bud på samtliga utestående aktier i Tobin den 9 februari och erbjöd då 22,65 kronor per stamaktie och 108,5 kronor per preferensaktie. Budet var en följd av att budplikt uppstod då Klövern gick in och räddade Tobin genom en kapitalinjektion om 150 miljoner kronor samt en garantering av bolagets företrädesemission.

  I ett uttalande skriver styrelsen för Tobin att man inte anser att budet, som motsvarar en premie om 11 procent jämfört med stängningskurs den 8 februari och ingen premie jämfört med en viktad genomsnittskurs över de tjugo handelsdagarna innan budplikt uppstod, inte återspeglar bolagets värde. Därför rekommenderar man bolagets aktieägare att inte acceptera budet.

  Man skriver att Klövern har meddelat att man inte har någon ambition att köpa hela Tobin utan att budet enkom uppstått på grund av budplikten och vidare att Klövern meddelat att man inte kommer att verka för några förändringar av Tobins verksamhet eller i bolagets ledning.

  Klöverns vd Rutger Arnhult sitter i Tobins styrelse men har inte varit delaktig i styrelsens diskussioner och beslut om budet, enligt styrelsens uttalande.

  Sverrir Thór

   

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived