+
Ilija Batljan, vd för Samhällsbyggnadsbolaget. Foto: Elias Ljungberg.
 • SBB emitterar 300 miljoner

  PUBLICERAD 2018-02-06 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2018-02-06 13:04

  Textstorlek

  Dela med andra

  Samhällsbyggnadsbolaget i Norden emitterar, per den 12 februari 2018, ett icke-säkerställt obligationslån om 300 miljoner kronor. Lånet löper med en fast ränta på 2,9 % och har ett slutgiltigt förfall den 20 december 2019.

  Emissionslikviden kommer att nyttjas för allmänna verksamhetsändamål och företaget ska ansöka om notering av obligationslånet på Nasdaq Stockholm.

  – Vi fortsätter att sänka våra finansieringskostnader med denna emission vilket även är den första fastränteobligation vi emitterat, något som ökar diversifieringen i vår kapitalstruktur samt vår finansiella flexibilitet. Det är glädjande att återigen notera det förtroende vi fått från våra institutionella investerare, vilket vi ser som ett kvitto på den attraktiva och stabila fastighetsportfölj bolaget besitter.” kommenterar Ilija Batljan, VD och grundare av Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB.

  Nordea har varit finansiell rådgivare i emissionen.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x