+
Bild: Kuvatoimisto Kuvio Oy
 • Säljer kontor för 1,8 miljarder i Helsingfors

  PUBLICERAD 2018-02-16 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2018-02-16 13:45

  Textstorlek

  Dela med andra

  Illmarinen säljer kontorsfastigheten Töölönlahdenkatu 3 i Helsingfors till Deka Immobilien. Köpesumman uppgår till runt 190 miljoner euro, motsvarade runt 1,8 miljarder svenska kronor, och markerar därmed den största transaktionen någonsin för enskilda kontor i Finland.

  Fastigheten omfattar runt 15800 kvadratmeter och är fullt uthyrd med totalt 14 hyresgäster. Bland annat har KPMG, Barona Group, Nokian Däck och Electronic Arts kontor i fastigheten.

  – Sedan 2009 har Ilmarinen utvecklat Töölönlahti-området till ett betydande, mycket modernt och eftertraktat kontorsområde. Vi är mycket nöjda med att Deka, en ansedd internationell investerare, blir ny ägare av fastigheten och vi är säkra på att Deka kommer att ytterligare finjustera tillgången. Trots den stora avyttringen kommer Ilmarinen fortsätta att vara en aktiv ägare och investerare på Helsingfors CBD-marknad, säger Kenneth Nyman, Portföljförvaltare på Commercial Property Investements på Ilmarinen.

  JLL var Ilmarinens kommersiella rådgivare i transaktionen och Merilampi gav juridisk rådgivning.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived