+
Bild: Semrén & Månsson
 • Nytt bostadskvarter i Lund

  PUBLICERAD 2018-02-13 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2018-02-13 11:42

  Textstorlek

  Dela med andra

  Serneke ska, tillsammans med Semrén & Månsson, utveckla torget i den nya stadsdelen Brunnshög i Lund. Förslaget innehåller två kvarter som omfattar 50 000 kvadratmeter och flertalet byggnader varav tre är högre profilbyggnader. Fastigheterna kommer i huvudsak bestå av bostäder men även kreativa mötesplatser och kommersiella lokaler.

  – Framtidens boende behöver vara flexibelt, inkluderande och med möjlighet till gemenskap. Genom att fläta samman olika boende- och upplåtelseformer med sociala funktioner som till exempel odlingsterasser, co-workingytor och gemensamhetslokaler uppmuntrar vi till nya former av delningsekonomi mellan de boende, säger Tobias Landberg, arkitekt och hållbarhetsansvarig på Semrén & Månsson.

  Markreservation för projektet har godkänts hos Kommunstyrelsen. Arbetet med detaljplanen kommer inledas under hösten 2018 med en planerad byggstart under 2020-2021.

  – Vi ser verkligen fram emot att få vara med och utveckla en del i ett så spännande område som Brunnshög. Här får vi chans att verkligen tänka nytt och i linje med våra ambitioner att skapa socialt hållbara boendemiljöer, säger Jonas Håkansson, regionchef för Serneke Projektutveckling.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x