+
Bild: Vöfab
 • Nya bostäder när kommunhus byggs om

  PUBLICERAD 2018-02-14 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2018-02-14 13:46

  Vöfab och Växjöbostäder har tecknat avsiktsförklaring rörande förvärv av det nuvarande kommunhuset i Växjö. Planen för Växjöbostäder är att bygga om huset till runt 240 bostäder.

  – Vi är glada över möjligheten att teckna en avsiktsförklaring avseende kommunhuset där vi ser en stor potential i att bygga bostäder för olika målgrupper i olika upplåtelseformer, säger Anders Bengtsson Styrelseordförande Växjöbostäder AB

  Växjöbostäder fick möjligheten via sitt vinnande bidrag i Vöfabs anbudstävling.

  – Av de sex anbud som kom in valde styrelsen att gå på den budgivare som hade högsta budet, och det var Växjöbostäder, säger Pierre Wiberg, ordförande i Vöfabs styrelse.

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Domstolen stoppar Nobelbygget

  Fastighetsmarknad På tisdagen upphävde Mark- och miljödomstolen länsstyrelsens beslut om att anta detaljplanen för Nobel Center på Blasieholmen. “Det är verkligen en positiv nyhet för Stockholm, svenskarna och turismen”, säger Björn Tarras-Wahlberg till Fastighetsnytt. Men Stockholms stad kommer att överklaga beslutet. 

 • Mengus säljer för en miljard

  Transaktioner Mengus andra fond (Mengus 2011) säljer sitt sista portföljinnehav, kontorsfastigheten Härolden 44 på Fleminggatan, för 1,1 miljarder. Köpare är Barings Real Estate.

 • Etablerar Viktor Rydbergs nya skola i Sundbyberg

  Fastighetsmarknad Skandia Fastigheter etablerar Stiftelsen Viktor Rydbergs nya högstadie-och gymnasieskola i Sundbyberg. Den nya skolverksamheten öppnar hösten 2019 och planeras bli Sundbybergs största skola. 

 • ANNONS
 • Genesta köper Svea Artilleri

  Transaktioner Genesta har ingått avtal med AFA Fastigheter om att förvärva kontorsfastigheterna Svea Artilleri 10 och 11 i Stockholm.

 • ANNONS
 • Tengbom rekryterar Uppsalachef

  Arkitektur, Rekrytering Tengbom gick nyligen ihop med Uppsalabyrån Werket. Nu rekryteras Niklas Malmfors som kontorschef för det gemensamma Uppsalakontoret. 

 • Trianon tecknar stort avtal i Entré

  Syd, Uthyrning Trianon har tecknat ett femtonårigt hyresavtal omfattande cirka 4 700 kvadratmeter på Entré i Malmö. Ny hyresgäst är en icke-namngiven aktör som fyller lokalerna med bland annat glowgolf, boulebar, Laserdome och en större restaurang. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x