+
Svein Erik Lilleland är vd på D. Carnegie. Foto: D. Carnegie & Co.
 • Markanvisning för D. Carnegie i Tensta

  PUBLICERAD 2018-02-26 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2018-02-26 13:58

  Textstorlek

  Dela med andra

  Stockholms stad ger D. Carnegie & Co. en markanvisning för 150 nya hyresrätter i Tensta, norr om Stockholm.

  Bolagets ansökan gäller bostäder vid Lättingebacken intill E18, där bolaget fram till nu haft tomträtt. Förslaget gäller 150 nya lägenheter i tre byggnader på mellan fem och sju våningar. I projektet skapas även två LSS-gruppboenden med sex lägenheter var efter önskemål från Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning.

  För att bostäderna ska kunna byggas behövs ytterligare 260 kvadratmeter mark från stadens grannfastighet. Exploateringen kräver en ny detaljplan, som kommer att tas fram efter att exploateringsnämnden godkände förslaget på sitt senaste möte.

  D. Carnegie håller på att renovera sitt bestånd av bostäder i norra och södra Järva och beviljades två markanvisningar om cirka 230 lägenheter i Husby för två år sedan. Ytterligare en markanvisning beviljades förra året gällande totalt cirka 140 lägenheter som bolaget kommer att utveckla vid Husby centrum.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Per Bolund blir ny bostadsminister

  Valåret 2018 I den nya regeringen lämnar bostadsfrågorna näringsdepartementet och flyttas istället till finansdepartementet, under ledning av Per Bolund (MP) – något branschen initialt reagerar positivt till. Samtidigt inrättas ett nytt infrastrukturdepartement.

 • Klövern hyr ut i Köpenhamn

  Uthyrning Klövern har tecknat två hyresavtal i Köpenhamn. Bolaget hyr ut cirka 3500 kvadratmeter kontorsyta till AP Pension. Dessutom hyr TUI Danmark cirka 970 kvadratmeter i fastigheten kallad Codan-huset.

 • Flertal rekryteringar för Croisette

  Rekrytering Croisette utökar transaktions- och värderingsteamet i Malmö samt anställer till uthyrningsverksamheten i Göteborg. Även ett flertal juniora tjänster har tillsatts i Stockholm och Malmö.

 • ANNONS
 • Ny koncernchef på Scandic

  Hotell Jens Mathiesen tar över som vd och koncernchef i Scandic Hotels Group och efterträder därmed Even Frydenberg.

 • ANNONS
 • Grodhopp mot utveckling – en osäker strategi

  Fastighetsmarknad Där Europa, USA och Ostasien gått från jordbrukssamhälle via industrialisering till tjänste- och IT-åldern vill dagens utvecklingsländer skynda på processen rejält. Genom leapfrogging – ”grodhopp” – vill man gå direkt till den senaste tekniken. Men det finns kritik mot strategin.

 • Fler bostäder i Ängelholm

  Bostäder Midroc har, tillsammans med Wingårdhs Arkitektkontor, vunnit en markanvisningstävling i Ängelholm. Planen för området är att skapa en ny mötesplats med nya bostäder och utveckling av den nuvarande Parkskolan. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived