+
Svein Erik Lilleland är vd på D. Carnegie. Foto: D. Carnegie & Co.
 • Markanvisning för D. Carnegie i Tensta

  PUBLICERAD 2018-02-26 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2018-02-26 13:58

  Textstorlek

  Dela med andra

  Stockholms stad ger D. Carnegie & Co. en markanvisning för 150 nya hyresrätter i Tensta, norr om Stockholm.

  Bolagets ansökan gäller bostäder vid Lättingebacken intill E18, där bolaget fram till nu haft tomträtt. Förslaget gäller 150 nya lägenheter i tre byggnader på mellan fem och sju våningar. I projektet skapas även två LSS-gruppboenden med sex lägenheter var efter önskemål från Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning.

  För att bostäderna ska kunna byggas behövs ytterligare 260 kvadratmeter mark från stadens grannfastighet. Exploateringen kräver en ny detaljplan, som kommer att tas fram efter att exploateringsnämnden godkände förslaget på sitt senaste möte.

  D. Carnegie håller på att renovera sitt bestånd av bostäder i norra och södra Järva och beviljades två markanvisningar om cirka 230 lägenheter i Husby för två år sedan. Ytterligare en markanvisning beviljades förra året gällande totalt cirka 140 lägenheter som bolaget kommer att utveckla vid Husby centrum.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived