+
Nils Styf är vd på Hemsö. Foto: Citycon.
 • Lånar 800 miljoner av NIB

  PUBLICERAD 2018-02-05 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2018-02-05 16:00

  Textstorlek

  Dela med andra

  Samhällsfastighetsbolaget Hemsö har av Nordiska Investeringsbanken erhållit ett lån om 800 miljoner kronor. Det rör sig om ett icke-säkerställt lån med en löptid om åtta år som är kopplat till utvecklingen av fastigheten Patienten 1 i Hagastaden. Projektet bedrivs av Vitartes som Hemsö äger i joint venture med SveaNor och fastigheten kommer att inhysa S:t Eriks Ögonsjukhus samt bli ett centrum för företag, forskning och utbildning inom ögonforskning och vård, enligt ett pressmeddelande från Hemsö.

  – Vi ser väldigt positivt på denna finansiering som förlänger Hemsös kapitalbindning i den svenska låneportföljen, vilket har varit utmanande i svensk obligationsmarknad. Vi är också stolta över att Hemsö i och med detta lån breddar investerarbasen med en ny långivare som stöder bolagets satsningar inom social infrastruktur och life science, säger Hemsös vd Nils Styf i en kommentar.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x