+
 • Kungsleden förvärvar för en miljard

  PUBLICERAD 2018-02-01 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2018-02-01 09:58

  Textstorlek

  Dela med andra

  Kungsleden utökar sin portfölj med två nybyggda kontorsfastigheter och en fastighet med tillhörande parkeringsgarage i området Södra Centrum, i Göteborg. Köpeskillingen uppgår till runt 1 miljard kronor. Säljare är Skanska.

  Fastigheterna omfattar drygt 30 000 kvadratmeter, där 18 300 kvadratmeter upptas av kontor, samt parkeringsplatser på 11 600 kvadratmeter. Kontorslokalerna är fullt uthyrda och har idag hyresgäster som Försäkringskassan, Capgemini, ÅF, BeSiDa och ÅF.

  – Jag är mycket glad över att vi nu lyckas skapa ett kluster av fastigheter i en av Göteborgs mest intressanta stadsdelar. Skanska har utvecklat tre högkvalitativa fastigheter med en tydlig hållbarhetsprofil och välrenommerade hyresgäster. Tillsammans med våra befintliga och närliggande kontorsfastigheter bildar de nyförvärvade fastigheterna ett attraktivt och modernt kontorskluster, säger Ylva Sarby Westman, vice vd och CIO Kungsleden.

  Efter tillträde av nyförvärvet kommer det nya klustret vid Södra Centrum att uppgå till ett marknadsvärde på runt 1,4 miljarder kronor samt ett hyresvärde på drygt 81 miljoner kronor.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived