+
Peter Nyllinge. Foto: PwC.
 • Köper del av PwC i storaffär

  PUBLICERAD 2018-02-14 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2018-02-14 14:15

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Private equitybolaget IK Investment Partners, IK, förvärvar PwC:s affärsområde Business Services med tjänster inom redovisning, lönehantering och affärsrådgivning. Området har cirka 1 100 anställda och värderas enligt Dagens Industri till cirka 2 miljarder kronor.

  Business Services kommer att drivas vidare under ett nytt varumärke som kommer att arbetas fram de kommande månaderna. Verksamheten, som drivs som en separat enhet inom PwC omsatte 2017 drygt 950 miljoner kronor och har under de senaste tre åren haft 8 procent årlig tillväxt.

  – Business Services är den ledande aktören i Sverige på en växande marknad för outsourcing av redovisningsrelaterade tjänster. Samtidigt är marknaden fragmenterad, vilket gör att förutsättningarna för konsolidering inom branschen är goda, säger Alireza Etemad, Partner på IK.

  Varken IK eller PwC offentliggör köpeskillingen, men enligt Dagens Industri är det sannolikt att affären värderar det nya bolaget till cirka 2 miljarder kronor.

  – Vi har tagit det strategiska beslutet att fokusera på vår revisions-, skatt- och rådgivningsverksamhet och kommer att göra en storsatsning på segmentet för små och medelstora kunder. Samtidigt ser vi fram emot ett fortsatt nära samarbete med Business Services i deras utvecklade erbjudande på marknaden. Det har därför varit oerhört viktigt för oss att hitta en köpare med rätt ambition, kompetens och finansiella styrka som ny ägare till Business Services, säger Peter Nyllinge, vd för PwC Sverige.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Domstolen stoppar Nobelbygget

  Fastighetsmarknad På tisdagen upphävde Mark- och miljödomstolen länsstyrelsens beslut om att anta detaljplanen för Nobel Center på Blasieholmen. “Det är verkligen en positiv nyhet för Stockholm, svenskarna och turismen”, säger Björn Tarras-Wahlberg till Fastighetsnytt. Men Stockholms stad kommer att överklaga beslutet. 

 • Mengus säljer för en miljard

  Transaktioner Mengus andra fond (Mengus 2011) säljer sitt sista portföljinnehav, kontorsfastigheten Härolden 44 på Fleminggatan, för 1,1 miljarder. Köpare är Barings Real Estate.

 • Etablerar Viktor Rydbergs nya skola i Sundbyberg

  Fastighetsmarknad Skandia Fastigheter etablerar Stiftelsen Viktor Rydbergs nya högstadie-och gymnasieskola i Sundbyberg. Den nya skolverksamheten öppnar hösten 2019 och planeras bli Sundbybergs största skola. 

 • ANNONS
 • Genesta köper Svea Artilleri

  Transaktioner Genesta har ingått avtal med AFA Fastigheter om att förvärva kontorsfastigheterna Svea Artilleri 10 och 11 i Stockholm.

 • ANNONS
 • Tengbom rekryterar Uppsalachef

  Arkitektur, Rekrytering Tengbom gick nyligen ihop med Uppsalabyrån Werket. Nu rekryteras Niklas Malmfors som kontorschef för det gemensamma Uppsalakontoret. 

 • Trianon tecknar stort avtal i Entré

  Syd, Uthyrning Trianon har tecknat ett femtonårigt hyresavtal omfattande cirka 4 700 kvadratmeter på Entré i Malmö. Ny hyresgäst är en icke-namngiven aktör som fyller lokalerna med bland annat glowgolf, boulebar, Laserdome och en större restaurang. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x