+
Bild: Serneke Bygg.
 • Heimstaden tar över Magnolia-affär

  PUBLICERAD 2018-02-28 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2018-02-28 15:28

  Textstorlek

  Dela med andra

  Magnolia Bostad säljer sitt hyresrättsprojekt i Arlöv, Burlövs kommun till Heimstaden Bostad. Ett avtal var sedan tidigare tecknat med en nordisk fastighetsinvesterare, men då villkoren för försäljningen inte uppfylldes säljs projektet istället till Heimstaden.

  Det var den 30 september förra året som Magnolia kommunicerade affären, där en nordisk investerare köpte projektet, enligt vissa villkor, för 470 miljoner kronor vid färdigställande.

  Men då villkoren inte uppnåtts går affären alltså istället vidare med Heimstaden Bostad som köpare, där det bedömda fastighetsvärdet vid färdigställande nu bedöms till cirka 400 miljoner kronor.

  – Vi är glada att vi fått möjlighet att förvärva detta projekt som ligger väldigt trevligt vid villabebyggelse uppförd på 1900-talets början och intill Arlövs kyrka med direkt närhet till både Burlöv Center och Arlöv Centrum. Att få förvärva byggnader av den här kvalitén känns väldigt bra, säger Fredrik Årman, transaktionschef, Heimstaden.

  Serneke är entreprenör och byggstart sker första kvartalet 2018. Magnolia kommer att utveckla och driva projektet fram till dess att bostäderna är klara för inflyttning, vilket beräknas ske etappvis från tredje kvartalet 2019 till andra kvartalet 2020.

  Tillträde är planerat till slutet av första kvartalet 2018.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x