+
Foto: Gunnar Bach Pedersen/Wikimedia.
 • Miljardköper i Köpenhamn – igen

  PUBLICERAD 2018-02-08 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2018-02-08 14:03

  Textstorlek

  Dela med andra

  Heimstadens expansion i vårt södra grannland fortsätter in i 2018. Bolaget har förvärvat ytterligare bostadsfastigheter i den danska huvudstaden till ett värde av 1 185 miljoner danska kronor, motsvarande drygt 1,5 miljarder svenska kronor.

  Det är bolagets danska dotterbolag Heimstaden Danmark som förvärvar de två projektfastigheterna vid Gröntorvet i Valby, samt en på Vestre Teglgade 10 på Teglholmen. Säljare är FB Gruppen.

  – Vi är glada över att fått möjligheten att komplettera vårt bostadsbestånd genom det fantastiskt fina utvecklingsprojektet Gröntorvet och samtidigt förstärka vår position i Sydhavnen med ytterligare lägenheter på Teglholmen, säger Magnus Nordholm, vice vd på Heimstaden.

  Fastigheterna på Gröntorvet omfattar en byggnad med 189 ägarlägenheter för studenter samt en byggnad med 195 traditionella ägarlägenheter. Förvärvet på Teglholmen omfattar en byggnad innehållande 105 lägenheter. De totalt 489 lägenheterna är klara för inflyttning under slutet av 2019.

  Totalt uppgår ytan till cirka 34 000 kvadratmeter. Transaktionen sker genom tre bolagsförvärv och finansieras med egen kassa samt realkreditfinansiering.

  Så sent som 12 januari gjorde bolaget sin senaste storaffär i Köpenhamn, när man köpte två bostadsfastigheter av AP Pension för 900 miljoner danska kronor.

  Gorrissen Federspiel har varit Heimstadens rådgivare i affären.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • “Låna av varandra är något som måste hända”

  Business Arena Göteborg, Ekonomi Det finns många osäkerhetsfaktorer att hålla öga på under 2019, handel, geopolitik, EU:s framtid, nya teknologier och nya affärsmodeller som växer fram. Tim Moonen, Managing Director, The Business of Cities, gästade Business Arena Göteborg för att tala om de nordiska städernas plats i det nya landskapet.

 • Tobinentreprenör går i konkurs

  Börs Q-Gruppen Bygg AB, som är totalentreprenör till två av Tobin Properties bostadsprojekt, har försatts i konkurs.

 • Åsa Henninge till Akademiska Hus

  Rekrytering Wästbyggs vd Åsa Henninge lämnar bolaget och blir ny marknadsområdesdirektör på Akademiska hus. Åsa tillträder sin nya tjänst den 15 augusti. 

 • ANNONS
 • SSM vinner mot par i Tingsrätten

  Börs Stockholms Tingsrätt har på tisdagen dömt till SSM:s fördel i en tvist mellan bolagets bostadsrättsförening West Side Solna och ett par som tecknat ett förhandsavtal om bostadsköp.

 • ANNONS
 • Engagemanget som lyfter staden

  Business Arena Göteborg, Samhälle Även i landet lagom sker inte saker av sig självt och de epitet som kopplats till Sverige har hamnat under lupp. Men det går att vända en negativ trend. Hamid Zafar gästade Business Arena Göteborg för att berätta om sitt engagemang och arbete med Sjumilaskolan i Göteborg.

 • SBB miljardköper av Hemsö

  Transaktioner Samhällsbyggnadsbolaget förvärvar totalt 14 fastigheter av Hemsö för runt 1,2 miljarder kronor. Fastigheterna är belägna i Stockholm och Västra Götaland. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived