+
Foto: Gunnar Bach Pedersen/Wikimedia.
 • Miljardköper i Köpenhamn – igen

  PUBLICERAD 2018-02-08 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2018-02-08 14:03

  Textstorlek

  Dela med andra

  Heimstadens expansion i vårt södra grannland fortsätter in i 2018. Bolaget har förvärvat ytterligare bostadsfastigheter i den danska huvudstaden till ett värde av 1 185 miljoner danska kronor, motsvarande drygt 1,5 miljarder svenska kronor.

  Det är bolagets danska dotterbolag Heimstaden Danmark som förvärvar de två projektfastigheterna vid Gröntorvet i Valby, samt en på Vestre Teglgade 10 på Teglholmen. Säljare är FB Gruppen.

  – Vi är glada över att fått möjligheten att komplettera vårt bostadsbestånd genom det fantastiskt fina utvecklingsprojektet Gröntorvet och samtidigt förstärka vår position i Sydhavnen med ytterligare lägenheter på Teglholmen, säger Magnus Nordholm, vice vd på Heimstaden.

  Fastigheterna på Gröntorvet omfattar en byggnad med 189 ägarlägenheter för studenter samt en byggnad med 195 traditionella ägarlägenheter. Förvärvet på Teglholmen omfattar en byggnad innehållande 105 lägenheter. De totalt 489 lägenheterna är klara för inflyttning under slutet av 2019.

  Totalt uppgår ytan till cirka 34 000 kvadratmeter. Transaktionen sker genom tre bolagsförvärv och finansieras med egen kassa samt realkreditfinansiering.

  Så sent som 12 januari gjorde bolaget sin senaste storaffär i Köpenhamn, när man köpte två bostadsfastigheter av AP Pension för 900 miljoner danska kronor.

  Gorrissen Federspiel har varit Heimstadens rådgivare i affären.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Domstolen stoppar Nobelbygget

  Fastighetsmarknad På tisdagen upphävde Mark- och miljödomstolen länsstyrelsens beslut om att anta detaljplanen för Nobel Center på Blasieholmen. “Det är verkligen en positiv nyhet för Stockholm, svenskarna och turismen”, säger Björn Tarras-Wahlberg till Fastighetsnytt. Men Stockholms stad kommer att överklaga beslutet. 

 • Mengus säljer för en miljard

  Transaktioner Mengus andra fond (Mengus 2011) säljer sitt sista portföljinnehav, kontorsfastigheten Härolden 44 på Fleminggatan, för 1,1 miljarder. Köpare är Barings Real Estate.

 • Etablerar Viktor Rydbergs nya skola i Sundbyberg

  Fastighetsmarknad Skandia Fastigheter etablerar Stiftelsen Viktor Rydbergs nya högstadie-och gymnasieskola i Sundbyberg. Den nya skolverksamheten öppnar hösten 2019 och planeras bli Sundbybergs största skola. 

 • ANNONS
 • Genesta köper Svea Artilleri

  Transaktioner Genesta har ingått avtal med AFA Fastigheter om att förvärva kontorsfastigheterna Svea Artilleri 10 och 11 i Stockholm.

 • ANNONS
 • Tengbom rekryterar Uppsalachef

  Arkitektur, Rekrytering Tengbom gick nyligen ihop med Uppsalabyrån Werket. Nu rekryteras Niklas Malmfors som kontorschef för det gemensamma Uppsalakontoret. 

 • Trianon tecknar stort avtal i Entré

  Syd, Uthyrning Trianon har tecknat ett femtonårigt hyresavtal omfattande cirka 4 700 kvadratmeter på Entré i Malmö. Ny hyresgäst är en icke-namngiven aktör som fyller lokalerna med bland annat glowgolf, boulebar, Laserdome och en större restaurang. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x