+
Foto: Gunnar Bach Pedersen/Wikimedia.
 • Miljardköper i Köpenhamn – igen

  PUBLICERAD 2018-02-08 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2018-02-08 14:03

  Textstorlek

  Dela med andra

  Heimstadens expansion i vårt södra grannland fortsätter in i 2018. Bolaget har förvärvat ytterligare bostadsfastigheter i den danska huvudstaden till ett värde av 1 185 miljoner danska kronor, motsvarande drygt 1,5 miljarder svenska kronor.

  Det är bolagets danska dotterbolag Heimstaden Danmark som förvärvar de två projektfastigheterna vid Gröntorvet i Valby, samt en på Vestre Teglgade 10 på Teglholmen. Säljare är FB Gruppen.

  – Vi är glada över att fått möjligheten att komplettera vårt bostadsbestånd genom det fantastiskt fina utvecklingsprojektet Gröntorvet och samtidigt förstärka vår position i Sydhavnen med ytterligare lägenheter på Teglholmen, säger Magnus Nordholm, vice vd på Heimstaden.

  Fastigheterna på Gröntorvet omfattar en byggnad med 189 ägarlägenheter för studenter samt en byggnad med 195 traditionella ägarlägenheter. Förvärvet på Teglholmen omfattar en byggnad innehållande 105 lägenheter. De totalt 489 lägenheterna är klara för inflyttning under slutet av 2019.

  Totalt uppgår ytan till cirka 34 000 kvadratmeter. Transaktionen sker genom tre bolagsförvärv och finansieras med egen kassa samt realkreditfinansiering.

  Så sent som 12 januari gjorde bolaget sin senaste storaffär i Köpenhamn, när man köpte två bostadsfastigheter av AP Pension för 900 miljoner danska kronor.

  Gorrissen Federspiel har varit Heimstadens rådgivare i affären.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived