+
Visualisering: Plompmozes
 • Här är Göteborgs nya linbana

  PUBLICERAD 2018-02-12 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2018-02-12 15:20

  Textstorlek

  Dela med andra

  Kjellgren Kaminsky har, i samarbete med UNStudio, vunnit tävlingen om Göteborgs nya linbana. Nu kommer invånarna kunna ta fågelvägen genom Älvstaden.

  Linbanan är 3 kilometer lång, omfattar fyra stationer och sex torn, och blir den första nya kollektivtrafiktypen sedan tunnelbanan invigdes i Stockholm på 30-talet. Projektet är en del av flera satsningar inför stadens 400-årsjubileum år 2021. Banan sträcker sig över Göta älv med slutstation på Järntorget.

  – Som född och uppvuxen i Kville alldeles i närheten av linbanans framtida sträckning, och som tidigare medarbetare på UNStudio, är det fantastiskt att nu vara med i detta samarbete för att utveckla Göteborgs kollektivtrafik med nya hållbara och effektiva lösningar. Vi som lokala arkitekter är särskilt glada att juryn betonar förslagets förståelse för stadens historia och stadsiluett, säger Joakim Kaminsky, arkitekt och delägare på Kjellgren Kaminsky

  Visualisering: Plompmozes

  Utöver de lokala arkitekterna på Kjellgren Kaminsky deltog även UNStudio som design arkitekter, Knippers Helbig som rådgivande konstruktörer och Licht & Soehne som ljusdesigner.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived