+
Gamla Karolinska.
 • Gamla Karolinska-affären stoppas

  PUBLICERAD 2018-02-13 AV Teresa Ahola
  UPPDATERAD: 2018-02-13 17:57

  Under tisdagen skulle landstingsfullmäktige klubba igenom försäljningen av Gamla Karolinska. Men nu har försäljningen skjutits upp minst en månad för ytterligare utredning.

  Precis som Fastighetsnytt rapporterat tidigare beslutade landstingsstyrelsen i Stockholm den 30 januari att Karolinskas gamla huvudbyggnad ska säljas till fastighetsbolaget Niam för 2,3 miljarder kronor. På tisdagen vill den styrande alliansminoriteten klubba igenom försäljningen men valde till slut att återremittera ärendet. Socialdemokraterna och Vänsterpartiet drev hårdast för återremissen i hopp om att få mer information om affären.

  På måndagen lämnades dessutom drygt 9 000 namnunderskrifter in till fastighetslandstingsrådet Paul Lindquist (M) i protest mot försäljningen, insamlat av Stockholms läkarförening. Avtalet med Niam måste tecknas senast den 30 juni för att vara giltigt.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived