+
Åsa Bergström, vice vd för Fabege. Foto: NP3.
 • Fabege får investment-grade rating från Moody’s

  PUBLICERAD 2018-02-16 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2018-02-16 08:02

  Textstorlek

  Dela med andra

  Fabege har erhållit en publik kreditrating av internationella kreditvärderingsinstitutet Moody‘s. Bolagets nya rating är Baa3 med stabila utsikter. Det är en investment grade-rating, motsvarande BBB- hos de andra ratinginstituten.

  I ett pressmeddelande skriver Fabege att man sedan många år tillbaka är aktiva på kapitalmarknaden med företagscertifikat, säkerställda obligationer samt ett grönt obligationsprogram. Totalt har man cirka 10 miljarder kronor i utestående finansiering via kapitalmarknaden och enligt finanschefen Åsa Lind är ambitionen att öka andelen kapitalmarknadsfinansiering.

  – Vi har nu tagit nästa steg i vår finansiella profilering. För Fabege är det viktigt att synliggöra vår höga kvalitet och vår långsiktighet gentemot våra investerare, kommenterar CFO Åsa Bergström.

  Fabege är det första bolaget i Paulsson-sfären som skaffar rating och det blir intressant att se huruvida de övriga bolagen följer efter.

  Sverrir Thór

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived