• Detaljplan för Tumba Skog antagen

  PUBLICERAD 2018-02-23 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2018-02-23 08:32

  Textstorlek

  Dela med andra

  På torsdagskvällen antog Botkyrkas kommunfullmäktige detaljplanen för 500-700 nya bostäder i Tumba Skog. Markområdet ägs av SHH Bostad tillsammans med LO och Fastighets AB Bodal och omfattar hela 14 hektar.

  SHH har tillsammans med kommunen arbetat med planen sedan 2014.

  – Det känns mycket bra att detaljplanen äntligen har antagits och vi förutsätter att den fortsatta processen löper på smidigt. Detta tillskott är positivt för Botkyrkas fortsatta utveckling och efterfrågan på ekonomiskt tillgängliga hyresrätter och bostadsrätter är fortsatt stor i Botkyrka, säger Misha Moeremans d’Emaus, vd och koncernchef SHH Bostad AB.

  Förslaget omfattar lamellhus och kvarter med tre till fem våningar, samt radhus med två till tre våningar. Förslaget har fått en del kritik för att det exploaterar naturmark, och det återstår nu att se om planen kommer att överklagas.

  Redaktionen

  1 kommentarer

  1. Tore 2018-02-25

   Exploaterar värdefull urskog och våtmark i anslutning till befintliga hyresrätter. Oförsvarligt när det finns gott om hårdgjord mark i kommunen.

   Reply

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived