+
Midroc utvecklar både kontor och bostäder i Oceanhamnen, Helsingborg. Foto: Midroc
 • Byggstart för Oceanhamnen

  PUBLICERAD 2018-02-28 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2018-02-28 13:32

  Textstorlek

  Dela med andra

  Den 24 mars är det byggstart av den nya stadsdelen Oceanhamnen i Helsingborg. Den första etappen omfattar tre kontorsbyggnader, fyra bostadskvarter och flera naturområden, inklusive kajpromenad och en kanal. Midroc är en av aktörerna delaktiga i projektet.

  Området är en av fyra stadsdelar i projektet H+, det största stadsutvecklingsprojektet i Helsingborg i modern tid. Fram till år 2035 ska stadsdelarna Oceanhamnen, Husarområdet, Universitetsområdet och Gåsebeck utvecklas med nya bostäder, kommersiella fastigheter och mötesplatser.

  – Byggstarten är en historisk milstolpe. Vi ska bygga en ny unik stadsdel byggd på öar med den senaste tekniken, varierade boendeformer i centralt läge vid havet. Det är också en del i det långsiktiga arbetet för att bygga ihop Helsingborg till en gemensam stad. En utveckling som vi förverkligar tillsammans med helsingborgare och andra aktörer, säger Peter Danielsson, (M) kommunstyrelsens ordförande i Helsingborgs stad.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x