+
Strandhaverne. Bild: Arkitektgruppen
 • Danskt bostadsprojekt för 2 miljarder

  PUBLICERAD 2018-02-02 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2018-02-02 16:48

  Textstorlek

  Dela med andra

  Arkitektgruppen och NREP ingår i samverkansprojekt rörande bostadsutveckling i Köpenhamn. Deras senaste samarbete utgörs av två bostadsprojekt i området Strandhaverne, i Kastrup. Totalt värde för projektet uppgår till 2 miljarder DKK, det vill säga drygt 2,6 miljarder svenska kronor.

  Det senaste tillskottet i området är en fastighet som omfattar 28 000 kvadratmeter och ger plats åt drygt 186 bostäder. Byggstart är planerad till februari 2018. Ett stenkast bort ligger företagens tidigare samarbete, Greensquare Garden, som omfattar 30 000 kvadratmeter. Tillsammans utgör projekten drygt 500 bostäder.

  – Myndigheterna har konstruktivt åtagit sig vår vision och idéer. När vi som utvecklare kan se stora möjligheter i ett område är det viktigt att kommunen är öppen för att ändra lokalplanen. Strandhaverne har en hållbar stadsutveckling och en bra balans mellan privat och offentligt boende, säger Robin Feddern, VD för Architectural Group.

  Företagens insatser i Köpenhamn har gett upphov till nybyggnation av runt 100 000 kvadratmeter.

  Redaktionen

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived