+
Rutger Arnhult är vd för Klövern.
 • Arnhult och BlackRock fortsätter tanka Castellum

  PUBLICERAD 2018-02-07 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2018-02-07 18:40

  Textstorlek

  Dela med andra

  Klöverns vd och huvudägare Rutger Arnhult har det senaste halvåret eller så storköpt aktier i Castellum varje månad och det fortsatte han göra i januari, om än i lite mindre omfång än tidigare. Av ny aktieägarstatistik för Castellum framgår att  han vid januaris utgång ägde 12 029 702 aktier i bolaget, vilket motsvarar 4,4 procent av kapital och röster. Därmed gick han om Sjätte AP-fonden i ägartabellen och är nu Castellums tredje störste ägare, och den störste svenske ägaren i bolaget, efter nederländska pensionssiftelsen ABP och amerikanska fondjätten BlackRock.

  Vid årsskiftet ägde Arnhult via sina bolag 11 289 140 aktier i Castellum vilket innebär att han under januari köpte på sig 740 562 aktier i bolaget.

  Vidare har även BlackRock fortsatt köpa på sig aktier i Castellum. På onsdagen flaggade man för att innehavet i det Göteborgsbaserade bolaget nu uppgår till 12 962 879 aktier, vilket motsvarar 4,7 procent av kapital och röster. Därmed är BlackRock, som nämnts ovan, numera Castellums näst störste ägare.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived