+
Andreas Nordgren och Mikael Uusitalo. Foto: SF-Invest.
 • Andreas Nordgren vd för SF-Invest

  PUBLICERAD 2018-02-07 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2018-02-07 19:19

  Textstorlek

  Dela med andra

  Andreas Nordgren, tidigare vd för Newsec Competence, har rekryterats till det nybildade bolaget SF-Invest, eller Svenska Fastighetsbranschens Investeringsaktiebolag som bolaget formellt heter. Han blir vd på bolaget som ägs av tolv större aktörer verksamma inom fastighetsbranschen. Vidare har Mikael Uusitalo rekryterats som produktchef hos SF-Invest. Han har ett förflutet på bland annat Soundtrack Your Brand där han arbetade med digital marknadsföring. Det framgår av ett pressmeddelande.

  Nordgren och Uusitalo blir partners i bolaget men därutöver meddelar SF-Invest att man fått två nya partners i form av fastighetsbolagen Platzer och Catena. Det innebär att tolv bolag står som ägare till SF-Invest, däribland börsnoterade fastighetsbolagen Balder, Kungsleden och Wallenstam.

  Slutligen har SF-Invest offentliggjort namnet på den första tjänsten man avser lansera, Newst.com. Man är dock fortsatt förtegen om inom vilket område Newst.com kommer att verka.

  I en kommentar säger Andreas Nordgren att det är otroligt kul att få vara en del av satsningen.

  – Att så många starka aktörer går samman för att tillsammans verka för en bättre och effektivare bransch är verkligen unikt och något jag är övertygad om kommer skapa stor nytta för fastighetsbranschen framåt, säger han.

  I det nyaste avsnittet av Fastighetsnytt Podcast intervjuas Andreas Nordgren om det nya bolaget.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Oscar Properties obligationsinnehavare lever farligt

  Börs Det finns många frågetecken kring Oscar Properties finansiella situation och obligationsinnehavarna måste därför därför kalkylera med möjligheten att bolaget inte klarar av att betala tillbaka hela lånebeloppet. Den bedömningen gör en kreditanalytiker på Swedbank.

 • Byggandet minskade med 16 procent 2018

  Bostäder Under 2018 påbörjades nybyggnation av 53 000 lägenheter – en minskning med 16 procent jämfört med föregående år. Det visar preliminära siffror från SCB. 

 • Nästa steg för Humlegården i Solna

  Kontor Humlegården har tecknat en principöverenskommelse med Solna stad om den första etappen i utvecklingen av Hagalunds arbetsplatsområde. Humlegården äger alla fastigheter i den första etappen, som avser nyskapande av cirka 48 000 kvadratmeter ytor. 

 • ANNONS
 • Oscars aktie faller brant

  Börs Oscar Properties aktie föll brant på Stockholmsbörsen när handeln inleddes på måndagsmorgonen i kölvattnet av bolagets undermåliga rapport som släpptes på fredagskvällen. Inledningsvis föll aktien med hela 25 procent.

 • ANNONS
 • JLL: Fortsatt stark Stockholmsmarknad

  Fastighetsmarknad Det senaste året har hyrorna på Stockholms kontorsmarknad ökat med sju procent, enligt en ny rapport från JLL. I de centrala delarna beräknas hyran ha nått 7 500 kronor per kvadratmeter och år.

 • “Cykelbanor hjälper inte om ingen cyklar på dem”

  Business Arena Umeå, Webb-TV “En vänlig knuff i rätt riktning”. Så beskriver Katharina Paoli, medgrundare och vd av A Win Win World modefenomenet nudging. Fastighetsnytt träffade henne under Business Arena Umeå. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived