+
Andreas Nordgren och Mikael Uusitalo. Foto: SF-Invest.
 • Andreas Nordgren vd för SF-Invest

  PUBLICERAD 2018-02-07 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2018-02-07 19:19

  Textstorlek

  Dela med andra

  Andreas Nordgren, tidigare vd för Newsec Competence, har rekryterats till det nybildade bolaget SF-Invest, eller Svenska Fastighetsbranschens Investeringsaktiebolag som bolaget formellt heter. Han blir vd på bolaget som ägs av tolv större aktörer verksamma inom fastighetsbranschen. Vidare har Mikael Uusitalo rekryterats som produktchef hos SF-Invest. Han har ett förflutet på bland annat Soundtrack Your Brand där han arbetade med digital marknadsföring. Det framgår av ett pressmeddelande.

  Nordgren och Uusitalo blir partners i bolaget men därutöver meddelar SF-Invest att man fått två nya partners i form av fastighetsbolagen Platzer och Catena. Det innebär att tolv bolag står som ägare till SF-Invest, däribland börsnoterade fastighetsbolagen Balder, Kungsleden och Wallenstam.

  Slutligen har SF-Invest offentliggjort namnet på den första tjänsten man avser lansera, Newst.com. Man är dock fortsatt förtegen om inom vilket område Newst.com kommer att verka.

  I en kommentar säger Andreas Nordgren att det är otroligt kul att få vara en del av satsningen.

  – Att så många starka aktörer går samman för att tillsammans verka för en bättre och effektivare bransch är verkligen unikt och något jag är övertygad om kommer skapa stor nytta för fastighetsbranschen framåt, säger han.

  I det nyaste avsnittet av Fastighetsnytt Podcast intervjuas Andreas Nordgren om det nya bolaget.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Ingen bra dag för hyresrätten

  Opinion I tisdags blev det offentligt. Hyresgästföreningen (HGF) och de tre kommunala bostadsbolagen i Stockholms stad presenterade uppgörelsen om Stockholmshyra. Enligt HGF var det en bra dag för hyresrätten. Vi är av en annan uppfattning. Uppgörelsen lovar inte gott för hyresrättens framtida roll i Stockholmsregionen.

 • Riksdagen slopar investeringsstöd

  Nyheter I och med att Riksdagen röstat fram Moderaternas och Kristdemokraternas statsbudget kommer den rödgröna regeringens omdiskuterade investeringsstöd till hyres/studentbostäder att försvinna.

 • Trophi utvecklar Arninge Station

  Fastighetsmarknad Trophi Fastighets AB, bygger Arninge Station – en byggnad om 35 000 kvadratmeter. Förutom station för Roslagsbanan kommer byggnaden innehålla handel och service. 

 • ANNONS
 • Atrium Ljungberg tillsätter regionchefer

  Rekrytering Atrium Ljungberg skapar två nya regionschefstjänster för Stockholm – region Nord/Väst och region Syd. Organisationsförändringen görs för att möta de stora uppdrag som bolaget landat den senaste tiden. 

 • Billing slutar som vd på Nordstjernan

  Rekrytering Tomas Billing lämnar posten som vd på Nordstjernan efter 20 år. Vice vd Peter Hofvenstam har utsetts till ny vd. 

 • “Förvånande om Riksbanken höjer räntan”

  Ekonomi Inflationsutfallet som presenterades av SCB på onsdagen, i kombination med BNP-utfallet och nedgången i hushållens konsumtion talar för att Riksbanken behåller reporäntan oförändrad vid räntebeskedet nästa vecka. Det spår SBAB:s chefsekonom Robert Boije. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived