+
Peter Strand Foto: Victoria Park Peter Strand. Foto: Victoria Park.
 • Victoria Park köper i syd för 465 miljoner

  PUBLICERAD 2018-01-19 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2018-01-19 09:58

  Textstorlek

  Dela med andra

  Victoria Park förvärvar två bostadsbestånd i Malmö och Trelleborg, med totalt 327 lägenheter. Prislappen ligger på 465 miljoner kronor.

  Säljare av båda bestånden är Steneken Holding och hyresvärdet ligger på cirka 30 miljoner kronor per år.

  230 av lägenheter ligger i Malmö, med en uthyrningsbar yta om 26 000 kvadratmeter.

  – Vi har sedan tidigare drygt 1 700 lägenheter i Malmö med omnejd, och vill fortsätta att växa i regionen. Aktuell affär ska ses som en komplettering till vårt befintliga bestånd med bra belägna fastigheter och ger oss ytterligare synergier i förvaltningen, säger Peter Strand, vd på Victoria Park.

  Beståndet är fullt uthyrt med en genomsnittlig hyra om cirka 1 100 kronor per kvadratmeter och har en omsättningshastighet i paritet med Victoria Parks befintliga bestånd.

  – De förvärvade fastigheterna är centralt belägna och samtliga lägenheter är orenoverade, vilket passar vår affärsmodell med värdeskapande investeringar genom rullande ROT utmärkt, säger Peter Strand.

  Förvärvet, som är villkorad av att säljaren kan fissionera nuvarande bolag, sker i bolagsform och är baserat på ett underliggande fastighetsvärde om 465 miljoner kronor där köpeskilling för aktierna preliminärt uppgår till 357 miljoner kronor.

  Förvärvet finansieras genom befintlig kassa samt genom upptagande av nya lån. Tillträde sker preliminärt den 15 maj 2018.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived