+
Tomas Carlsson. Foto: Stefan Berg.
 • Tomas Carlsson lämnar Sweco för NCC

  PUBLICERAD 2018-01-12 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2018-01-15 09:27

  Textstorlek

  Dela med andra

  Swecos vd och koncernchef Tomas Carlsson lämnar företaget efter fem år och blir ny koncernchef på NCC. Än är ingen efterträdare känd. Carlsson sitter kvar i rollen under uppsägningstiden fram till juli 2018.

  Innan Tomas Carlsson började på Sweco var han ansvarig för NCC:s svenska byggverksamhet.

  – Det känns som att komma hem. Jag ser mycket fram emot att leda NCC och ser en stor potential att utveckla verksamheten vidare, säger Tomas Carlsson.

  Fastighetsnytt skrev den 14 december att Tomas Carlsson var en av de hetaste kandidaterna till vd-posten på NCC.  

  – Under sina fem år på Sweco har Tomas lett utvecklingen från ett starkt nordiskt företag till att bli det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa. Tomas har varit avgörande i Swecos framgångsrika utveckling vilket har resulterat i betydande aktieägarvärden. Jag har uppskattat att arbeta med Tomas och vill personligen tacka honom för hans insatser. Jag vill också önska Tomas lycka till med sin framtida karriär på NCC, säger Johan Nordström, styrelseordförande Sweco.

  Styrelsen har inlett processen med att utse en efterträdare.

  Fram till dess att Tomas Carlsson tillträder kommer tf vd i NCC, Håkan Broman, att sitta kvar.

  – Jag hoppas självklart att Tomas skall kunna starta tidigare än i sommar, säger Tomas Billing, styrelseordförande i NCC.

   Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • En betraktelse från en annan vinkel

  Replik Det ligger i sakens natur att den som låter utföra och/eller finansiera ett byggprojekt sällan helt och hållet vill släppa möjligheten till insyn, påverkan och kontroll av projektet. I sådana samarbeten är det enligt vår uppfattning snarare en fråga om hitta andra sätt att definiera arkitektens roll och uppdrag i avtalet.

 • Elmsäter-Svärd: Rejält tapp trots bostadsbrist

  Bostäder Högkonjunkturen i byggbranschen går mot sitt slut och nyproduktionen av bostäder väntas rasa redan i år. ”Det här slår hårt mot svensk ekonomi. Frågan är vad regeringen tänker göra?”, säger Catharina Elmsäter-Svärd, vd på Sveriges Byggindustrier.

 • Eva Nygren till Stockholms Stadshus

  Rekrytering Eva Nygren blir ny fastighetsstrateg på Stockholms Stadshus AB och avgår därmed som vd för Stockholmshem. Annette Sand föreslås som ny vd för Stockholmshem. 

 • ANNONS
 • Martin Arkad lämnar Järntorget

  Uncategorized Efter sju år som vd på Järntorget lämnar Martin Arkad företaget efter ett gemensamt beslut med styrelsen. Bolagets CFO Anders Hellberg är utsedd till ställföreträdande vd och kliver nu in i rollen med omedelbar verkan. 

 • ANNONS
 • Ny centrumchef för Triangeln

  Handel, Rekrytering, Syd Vasakronan rekryterar Robert Felczak som ny centrumchef för Triangeln i Malmö. Robert kommer närmast från Steen & Strøm.

 • Atrium Ljungberg omorganiserar

  Rekrytering Atrium Ljungberg förändrar sin uthyrnings- och etableringsorganisation. Därmed skapas två nya roller där Charlotta Gustafsson blir etableringschef och Petter Klingofström blir Senior Leasing Advisor. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x