+
Erik Karlin och Rutger Arnhult. Foto: Tobin Properties/Klövern.
 • Tobins stämma godkänner räddningspaket

  PUBLICERAD 2018-01-08 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2018-01-09 08:10

  Textstorlek

  Dela med andra

  Tobin Properties extra bolagsstämma som gick av stapeln på måndagen röstade för styrelsens förslag om en riktad nyemission av 7,5 miljoner nya stamaktier i bolaget. Aktierna emitteras till Klövern som därmed går in som ny huvudägare i bolaget. Stämman röstade också för styrelsens förslag om en företrädesemission av högst 2 592 383 nya stamaktier i bolaget.

  Som Fastighetsnytt tidigare rapporterat garanterar Klövern företrädesemissionen men samtidigt har Tobins vd och huvudägare, Erik Karlin, aviserat sin avsikt att teckna aktier i emissionen. Klövern äger inte rätt att delta i emissionen givet att garantin inte aktiveras. Teckningskursen i emissionerna är fastställd till 20 kronor per aktie vilket innebär att Tobin får cirka 202 miljoner kronor i nytt kapital, före emissionskostnader.

  Vidare valde stämman in Klöverns vd och huvudägare, Rutger Arnhult, i styrelsen. Det framgår av en kommuniké.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived