+
 • Tidigare Akademiska Hus-chef slipper åtal

  PUBLICERAD 2018-01-24 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2018-01-24 10:41

  Textstorlek

  Dela med andra

  Åtal kommer inte att väckas mot en tidigare anställd på Akademiska Hus-anställd, som misstänktes ha begått ekonomiska oegentligheter för miljonbelopp under flera år. Ekobrottsmyndigheten i Malmö meddelar nu att det inte går att bevisa.

  Det var i september 2016 som Akademiska Hus lämnade in en polisanmälan gällande den före detta chefen, efter att en internutredning påvisat att personen begått ekonomiska “oegentligheter”.

  – Det finns inte längre anledning att fullfölja förundersökningen. På det utredningsmaterial som nu föreligger går det inte att bevisa att den eller de som varit misstänkta har gjort sig skyldiga till brott. Ytterligare utredning kan inte antas förändra bevisläget på ett avgörande sätt, skriver chefsåklagare Lars Olson i underrättelsen om beslut.

  – Vi respekterar åklagarens beslut att inte väcka åtal. Akademiska Hus ser mycket allvarligt på alla former av oegentligheter och valde därför att efter en intern utredning göra en polisanmälan, säger Carolin Åberg Sjöqvist, chefsjurist på Akademiska Hus.

  De misstänkta brottsliga handlingarna uppdagades tack vare bolagets visselblåsarfunktion. Misstankarna om grovt bedrägeri stärktes efter en internutredning varvid den anställde omedelbart fick avsluta sin anställning.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived