+
Turning Torso i Malmö.
 • Tar fram plan för bostadsförsörjningen

  PUBLICERAD 2018-01-18 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2018-01-18 15:59

  Textstorlek

  Dela med andra

  För att upprätthålla den höga byggtakten har Malmö stad tagit fram en handlingsplan för bostadsförsörjningen fram till år 2022. Planen godkändes av stadsbyggnadsnämnden på torsdagen.

  I planen konstateras att staden årligen investerar tre miljarder kronor  på bostäder, skolor, kollektivtrafik och cykelstråk. Man konstaterar även att det idag byggs i hela Malmö, men att det märks tydligast i Hyllie, Limhamn, Västra Hamnen och Sorgenfri och att Nyhamnen är näst på tur bland de stora utbyggnadsområdena.

  – Att ha någonstans att bo är helt avgörande för att få resten av livet att fungera. Nu har vi en bra plan för hur staden ska arbeta, men för att nå hela vägen behövs ett stort mått av samarbete med de andra aktörerna på bostadsmarknaden, inklusive staten, säger Märta Stenevi (MP), kommunalråd och ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

  Samtidigt måste det till fler bostäder för unga, studenter och andra hushåll med låga inkomster. “Malmö stad försöker påverka utbudet genom det kommunala bostadsbolaget MKB, aktiv markpolitik och dialog med byggbranschen. Men insatserna kan också handla om att få människor i arbete och därigenom stärka förmågan att efterfråga en bostad – vilket i sin tur skapar en större marknad att bygga bostäder för”, skriver man. 

  – För att Malmö ska kunna växa hållbart och långsiktigt krävs nya grepp, samtidigt som det byggs i en takt som tillgodoser behovet av bostäder. Grunden är att alla Malmöbor ska ha ett eget hem och en väg är att fler fastighetsägare accepterar försörjningsstöd eller etableringsersättning som grund för hyreskontrakt., säger Sofia Hedén (S), vice ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived