+
Foto: Anna Bristrand.
 • Storägare har sålt rubbet i Balder

  PUBLICERAD 2018-01-17 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2018-01-17 21:11

  Textstorlek

  Dela med andra

  Anders Hedin som blev en storägare i fastighetsbolaget Balder i samband med att Balder köpte I. A. Hedin Fastighets bestånd av bilhallar, till ett fastighetsvärde om 4,2 miljarder kronor, har sålt alla sina aktier i bolaget. Det framgår av uppdaterade ägarlistor från ägartjänsten Holdings.

  I samband med den ovannämnda affären fick Anders Hedin Invest lite drygt 4,6 miljoner aktier i en kvittningsemission. Det var i september 2016 och vid årsskiftet 2016/2017 hade Hedin 5 miljoner aktier. Under det gångna året sålde han sedan av allt sitt innehav i Balder, 2,5 miljoner aktier under andra kvartalet, 1 miljon aktier under tredje kvartalet och resterande 1,5 miljoner aktier under sista kvartalet.

  Aktiekursen i kvittningsemission i september 2016 var ungefär 239 kronor, vilket var i enlighet med den då rådande kursen. Kort därefter fick sig Balder-aktien en rejäl törn på börsen och den har sedan dess inte kommit upp i tidigare nivåer. Det innebär att Anders Hedin sannolikt sålt aktierna med en betydande förlust.

  Sverrir Thór

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x