+
Victoria Parks vd Peter Strand. Foto: Maria Nordlander.
 • Storaffären i Göteborg avbryts

  PUBLICERAD 2018-01-10 AV Teresa Ahola
  UPPDATERAD: 2018-01-11 08:58

  Textstorlek

  Dela med andra

  Framtidskoncernen stoppar förhandlingarna med Victoria Park om Rannebergen i Angered, Göteborg, efter information från polisen. 

  Framtiden avbryter storaffären efter information om att Victoria Park har anlitat en entreprenör med kopplingar till kriminell verksamhet.

  “Informationen kom från Kunskapscentrum i Göteborg och är av sådan karaktär att syftet med vår ursprungsförhandling inte längre är aktuellt. Därför drog vi tillbaka ärendet i kommunstyrelsen och väljer att avsluta förhandlingen”, skriver koncernen i ett pressmeddelande.

  Göteborgs Stad bedriver Kunskapscentrum mot organiserad brottslighet i samarbete med Polismyndigheten Region Väst, Skatteverket, Ekobrottsmyndigheten, Kronofogden, Kriminalvården, Åklagarmyndigheten, Säkerhetspolisen, Tullverket, Länsstyrelsen Västra Götaland, Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen.

  Men Victoria Park känner inte till de uppgifter som lyfts fram.

  – Vi har tagit del av Framtidenkoncernens beslut samt medieuppgifter gällande våra renoveringar i Lövgärdet, vilket var ny information för oss. Vi ska skyndsamt skapa oss en egen bild av saken och vidta de åtgärder som eventuellt krävs. Enligt samtal med polismyndigheten finns det nu ingen pågående utredning. Vi har rutiner för kontroll av de entreprenörer vi anlitar för att säkerställa att situationer som den här inte uppstår. Dessa kontroller har gjorts även vid anlitande av denna entreprenör och de har inte föranlett några misstankar om några oegentligheter, säger Victoria Parks vd Peter Strand, i ett pressmeddelande.
  Förhandlingarna som stoppas avser en bytesaffär där Victoria Park skulle köpa ett bostadsbestånd i Rannebergen, Angered, av Göteborgs Stads Bostadsaktiebolag och överlåta ett markområde i Lövgärdet, Angered, till Bostadsaktiebolaget Poseidon.

  Teresa Ahola

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x