+
Foto: Anna Bristrand.
 • Stora poster i NP3 byter ägare – Bäckvall i farten igen?

  PUBLICERAD 2018-01-22 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2018-01-22 23:07

  Textstorlek

  Dela med andra

  ABG Sundal Collier mäklade på måndagen två stora aktieposter i NP3 Fastigheter. Sammanlagt uppgår de två posterna till 517 061 aktie, vilket i runda slängar motsvarar 1 procent av kapitalet i bolaget.

  Klockan 15:41 på eftermiddagen bytte 300 000 aktier ägare i en transaktion som genomfördes internt och till kursen 60 kronor. Cirka 90 minuter senare mäklade ABG sedan en post om 217 061 aktier till samma kurs. Det framgår av Fastighetsnytt Aktieservice.

  Då dessa två poster var de enda över 1250 aktier i storlek som bytte ägare under dagen, och dessutom var de enda som var till kursen 60, så är det rimligt att dra slutsatsen att de var kopplade till varandra och sannolikt låg samma investerare bakom transaktionerna.

  I det sammanhanget är det värt att minnas att det Sundsvallsbaserade bolagets huvudägare Lars Göran Bäckvall har varit synnerligen aktiv i handeln med NP3-aktier på sistone. Det är därför ingen högoddsare att Bäckvall ännu en gång varit i farten. I så fall får vi veta det inom kort då Bäckvall måste registrera sina affärer med NP3-aktier i insynsregistret. Dessutom börjar han närma sig flaggningsgränsen på 20 procent.

  Det andra alternativet är att Sagax, med vd David Mindus i spetsen, som är NP3:s näst största ägare har ökat sin andel.

  Sverrir Thór

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived