+
Serneke blir delägare i Fjätervålens fjällanläggning. Foto: Serneke
 • Serneke miljoninvesterar i fjällanläggning

  PUBLICERAD 2018-01-22 AV Teresa Ahola
  UPPDATERAD: 2018-01-22 12:29

  Textstorlek

  Dela med andra

  Serneke investerar 10 miljoner kronor på Fjätervålen och blir därmed 40-procentiga ägare till fjällanläggningen. Det beslutades på en årsstämma i helgen.

  – Vi ser att Fjätervålen är en riktigt fin skidort med många bra värden men som måste förädlas för att vara långsiktigt hållbar. En sådan förädling kostar tid, resurser och engagemang och det kan Serneke erbjuda, säger bolagets vd Ola Serneke, i ett pressmeddelande.

  Anläggningen, som drivs av Fjätervålen, ägs i dag av cirka 400 personer, alla med anknytning till Fjätervålen och det finns cirka 250 privatägda stugorna i området.

  – Vår ambition är inte att överexploatera området. Vi ser snarare en möjlighet att utveckla Fjätervålen till en riktigt bra rekreations- och utbildningsdestination och behålla mycket av den själ som redan finns i anläggningen, säger Ola Serneke.

  Fredrik Litzén, vd på Fjätervålen, välkomnar samarbetet.

  – Att förädla varsamt med kvalité och upplevelse i fokus blir ett lyft för både gamla och nya gäster. Vår förhoppning är att Fjätervålen ska bli en åretruntdestination till glädje för många.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived