+
Illustration: Petter Furå.
 • Ny utredning om laddinfrastruktur

  PUBLICERAD 2018-01-23 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2018-01-23 20:54

  Textstorlek

  Dela med andra

  Regeringen har gett Trafikverket i uppdrag att göra en översyn av hur bristen på laddinfrastruktur längs större vägar kan avhjälpas.

  I uppdraget ingår att bedöma hur behovet av laddinfrastruktur längs större vägar förväntas utvecklas och analysera konsekvenserna av en utbyggnad av snabbladdare längs större vägar. Kostnaderna för uppdraget får inte överstiga fem miljoner kronor under 2018.

  Statens energimyndighet ska hjälpa Trafikverket i genomförandet av uppdraget, som ska redovisas till Näringsdepartementet senast den 30 juni.

  Riksdagens mål är att transportsektorns växthusgasutsläpp från inrikes transporter, utom luftfart, ska minska med minst 70 procent fram till 2030. För att nå målet behövs effektivisering av hela transportsektorn samt effektiva åtgärder inom en rad områden och ökad tillgänglighet av laddstationer längs vägarna i hela landet.

  Regeringen har i budgetpropositionen för 2018 aviserat en översyn av laddinfrastrukturen längs större vägar. För dess genomförande har anslaget till Trafikverket höjts med fem miljoner kronor årligen fram till och med år 2020.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Investerar 10 miljarder i Norden

  Fastighetsmarknad NREP har startat fonden NREP Nordic Strategies Fund III som ska investera i det icke prioriterade fastighetssegmentet i Norden. Det rör sig om en blandad kompott fastigheter, bland annat studentbostäder, hyresrätter till låg- och medelinkomsttagare, co-living för äldre och moderna logistikfastigheter.

 • Tengbom rekryterar Uppsalachef

  Arkitektur, Rekrytering Tengbom gick nyligen ihop med Uppsalabyrån Werket. Nu rekryteras Niklas Malmfors som kontorschef för det gemensamma Uppsalakontoret. 

 • Genesta köper Svea Artilleri

  Transaktioner Genesta har ingått avtal med AFA Fastigheter om att förvärva kontorsfastigheterna Svea Artilleri 10 och 11 i Stockholm.

 • ANNONS
  • Savills rekryterar sju

   Rekrytering Savills har under den senaste tiden utökat sitt transaktionsteam. Under våren rekryteras fem nya medarbetare och två personer började vid årsskiftet 2017/2018. 

  • Säfström ny vd på IHUS

   Rekrytering Maria Säfström blir ny vd på Uppsala kommuns Industrihus, IHUS. Hon kommer närmast från rollen sim vice vd och hållbarhetschef på samma bolag. 

 • Trianon tecknar stort avtal i Entré

  Syd, Uthyrning Trianon har tecknat ett femtonårigt hyresavtal omfattande cirka 4 700 kvadratmeter på Entré i Malmö. Ny hyresgäst är en icke-namngiven aktör som fyller lokalerna med bland annat glowgolf, boulebar, Laserdome och en större restaurang. 

 • ANNONS
 • Liljedahl ny vd för Wästbygg

  Rekrytering Susanne Liljedahl blir ny vd för Wästbygg. Hon kommer senast från rollen som regionchef på Skanska. 

 • Förvärvar i Jönköping

  Transaktioner Vacse AB köper ett kontorsprojekt av Skanska i Jönköping. Projektet uppförs för Jordbruksverket och Skogsstyrelsen och är en del av den nya stadsdelen Skeppsbron vid Södra Munkjön. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x