+
Foto: Malmö stad.
 • Malmö säljer mark till grannkommun

  PUBLICERAD 2018-01-23 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2018-01-23 20:42

  Textstorlek

  Dela med andra

  Malmö stad säljer ett drygt 40 hektar stort markområde till Svedala kommun för 25 miljoner kronor. Syftet med försäljningen är att ge Svedala kommun möjligheter att utveckla tätorten Bara.

  Tekniska nämnden godkände på tisdagen försäljningen av delar av fastigheten Svedala Värby 61:1 efter önskemål från Svedala kommun om att få förvärva delar av Malmö stads markinnehav i grannkommunen.

  – Vi säljer marken för att ge Svedala kommun möjlighet att utveckla Bara, söder om Malmövägen. Malmö stad har själv inte för avsikt att exploatera mark i Svedala och bostäder behövs i alla kommuner, säger Monica Johansson, Malmö stads fastighetsdirektör, i ett pressmeddelande.

  Marken har tillhört Malmö stad sedan 1970, då stora delar av godset Torup med Bokskogen förvärvades som rekreationsområde för Malmöborna.

  – Även om Bara ligger utanför Malmös kommungräns är byn en viktig pendlingsort för många som arbetar i Malmö. Jag gläds åt att samhället utvecklas och växer. Beslutet att sälja tomten till Svedala kommun gör att vi stärker framväxten av en av landets hetaste arbetsmarknadsregioner ytterligare, säger Andreas Schönström (S), tekniska nämndens ordförande, i ett pressmeddelande.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x Foto: Malmö stad.