+
Tomas Carlsson. Foto: Stefan Berg.
 • Kommentar: Rätt man för jobbet

  PUBLICERAD 2018-01-12 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2018-01-12 16:20

  Textstorlek

  Dela med andra

  Valet av Tomas Carlsson som ny vd på NCC är ett klokt val. Som Fastighetsnytt skrev den 14 december var han redan från början en av de starkaste kandidaterna för jobbet och sannolikt har han varit en av de första som NCC:s styrelse approacherade. Tomas Carlsson har under sina fem år på Sweco visat att han är en skicklig företagsledare som framgångsrikt har lett bolaget genom en kraftig expansionsfas. Det kan verka enkelt att driva ett bolag i medvind men så är det knappast och integration av olika verksamheter är alltid utmanande.

  NCC:s nya vd är en trevlig prick som utan tvekan har hårda nypor när det behövs och dessutom har han en gedigen kunskap om NCC efter alla sina år på bolaget. Han har ett tufft uppdrag framför sig, att hitta en modell för att återskapa lönsamheten i två av NCC:s viktigaste affärsområden och där kan det behövas en del hårda tag.

  Tomas Carlsson har en tuff uppgift framför sig men han är en rutinerad och företagsledare. NCC har starka ägare i ryggen och får Carlsson bara det stöd han behöver så kommer han att fått rätsida på skutan.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • En betraktelse från en annan vinkel

  Replik Det ligger i sakens natur att den som låter utföra och/eller finansiera ett byggprojekt sällan helt och hållet vill släppa möjligheten till insyn, påverkan och kontroll av projektet. I sådana samarbeten är det enligt vår uppfattning snarare en fråga om hitta andra sätt att definiera arkitektens roll och uppdrag i avtalet.

 • Elmsäter-Svärd: Rejält tapp trots bostadsbrist

  Bostäder Högkonjunkturen i byggbranschen går mot sitt slut och nyproduktionen av bostäder väntas rasa redan i år. ”Det här slår hårt mot svensk ekonomi. Frågan är vad regeringen tänker göra?”, säger Catharina Elmsäter-Svärd, vd på Sveriges Byggindustrier.

 • Eva Nygren till Stockholms Stadshus

  Rekrytering Eva Nygren blir ny fastighetsstrateg på Stockholms Stadshus AB och avgår därmed som vd för Stockholmshem. Annette Sand föreslås som ny vd för Stockholmshem. 

 • ANNONS
 • Martin Arkad lämnar Järntorget

  Uncategorized Efter sju år som vd på Järntorget lämnar Martin Arkad företaget efter ett gemensamt beslut med styrelsen. Bolagets CFO Anders Hellberg är utsedd till ställföreträdande vd och kliver nu in i rollen med omedelbar verkan. 

 • ANNONS
 • Ny centrumchef för Triangeln

  Handel, Rekrytering, Syd Vasakronan rekryterar Robert Felczak som ny centrumchef för Triangeln i Malmö. Robert kommer närmast från Steen & Strøm.

 • Atrium Ljungberg omorganiserar

  Rekrytering Atrium Ljungberg förändrar sin uthyrnings- och etableringsorganisation. Därmed skapas två nya roller där Charlotta Gustafsson blir etableringschef och Petter Klingofström blir Senior Leasing Advisor. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x