+
Jens Engwall är vd på Nyfosa. Foto: Hemfosa.
 • Huvudägarna minskar Hemfosa-innehav avsevärt

  PUBLICERAD 2018-01-17 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2018-01-17 21:34

  Textstorlek

  Dela med andra

  Samtliga av de tre största ägarna i Hemfosa Fastigheter vid årsskiftet 2016/2017 har under 2017 sålt av stora delar av sitt innehav i samhällsfastighetsbolaget. Således har den störste ägaren, Fjärde AP-fonden, under fjolåret sålt 5,4 miljoner aktier, motsvarande 3,2 procent av kapitalet i bolaget. Fjärde AP-fondens innehav i Hemfosa motsvarade vid 2017 början 8,8 procent av kapitalet och vid årets utgång ägde man 5,6 procent av kapitalet, 9,4 miljoner aktier.

  Det visar uppdaterade ägarsiffror från ägartjänsten Holdings som offentliggjordes på onsdagen.

  Även Länsförsäkringars Fastighetsfond och Swedbanks fondbolag Robur fonder har under 2017 minskat sitt innehav i Hemfosa avsevärt. Swedbank Robur ägde sista december 2016 12,8 miljoner aktier i bolaget, motsvarande 7,64 procent, och ett år senare ägde man 7,7 miljoner aktier, motsvarande 4,56 procent. Länförsäkringars fondbolag minskade från 12,4 miljoner aktier till 9,3 miljoner, en minskning motsvarande 1,84 procent av kapitalet.

  Enligt Holdings är AP4 fortfarande störste ägare i Hemfosa medan Swedbank Robur har fallit från andraplats till fjärdeplats.

  Sverrir Thór

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived