+
 • Bostadspriserna fortsätter nedåt

  PUBLICERAD 2018-01-15 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2018-01-15 10:25

  Textstorlek

  Dela med andra

  Efter de senaste månadernas turbulens på bostadsmarknaden visar statistiken att prisutvecklingen fortsätter nedåt. På årsbasis är utvecklingen negativ -2 procent för bostadsrätter över landet som helhet, visar färsk statistik från Svensk Mäklarstatistik.

  – Nedgången på bostadsrättsmarknaden fortsätter även den här månaden i alla områden. Senast vi hade liknande nedgångar i de här områdena flera månader i sträck var hösten 2011. På årsbasis ligger priserna på plus i Göteborgs- och Malmöområdet medan de är på minus i Stockholmsområdet, säger Hans Flink, försäljningschef på Svensk Mäklarstatistik.

  Även vad gäller villamarknaden har priserna sjunkit något den senaste månaden. I Stor-Stockholm minskade priserna med -3 procent senaste månaden och där blev årstakten negativ för första gången sedan mitten av 2012, -1 procent.

  – Årsutvecklingen för villapriserna i länen är överlag mer positiv än för bostadsrätter där 18 län hamnade på plus och bara tre län på minus, säger Hans Flink.

  Sett över hela året har bostadsrättspriserna gått ned med 2 procent. På tre månaders sikt har de gått ned 7 procent, och den senaste månaden med 3 procent.

  Störst är årsnedgången i Stor-Stockholm, men -6 procent. Därefter kommer centrala Stockholm, med en årsnedgång på -5 procent.

  Statistiken baseras på försäljningen av 25 220 bostadsrätter under oktober 2017 – december 2017. Tremånaderssiffran är en jämförelse med juli 2017 – september 2017, tolvmånaderssiffran med oktober 2016 – december 2016 och i enmånadssiffran jämförs september 2017 – november 2017 med aktuell period.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Investerar 10 miljarder i Norden

  Fastighetsmarknad NREP har startat fonden NREP Nordic Strategies Fund III som ska investera i det icke prioriterade fastighetssegmentet i Norden. Det rör sig om en blandad kompott fastigheter, bland annat studentbostäder, hyresrätter till låg- och medelinkomsttagare, co-living för äldre och moderna logistikfastigheter.

 • Tengbom rekryterar Uppsalachef

  Arkitektur, Rekrytering Tengbom gick nyligen ihop med Uppsalabyrån Werket. Nu rekryteras Niklas Malmfors som kontorschef för det gemensamma Uppsalakontoret. 

 • Genesta köper Svea Artilleri

  Transaktioner Genesta har ingått avtal med AFA Fastigheter om att förvärva kontorsfastigheterna Svea Artilleri 10 och 11 i Stockholm.

 • ANNONS
  • Savills rekryterar sju

   Rekrytering Savills har under den senaste tiden utökat sitt transaktionsteam. Under våren rekryteras fem nya medarbetare och två personer började vid årsskiftet 2017/2018. 

  • Säfström ny vd på IHUS

   Rekrytering Maria Säfström blir ny vd på Uppsala kommuns Industrihus, IHUS. Hon kommer närmast från rollen sim vice vd och hållbarhetschef på samma bolag. 

 • Trianon tecknar stort avtal i Entré

  Syd, Uthyrning Trianon har tecknat ett femtonårigt hyresavtal omfattande cirka 4 700 kvadratmeter på Entré i Malmö. Ny hyresgäst är en icke-namngiven aktör som fyller lokalerna med bland annat glowgolf, boulebar, Laserdome och en större restaurang. 

 • ANNONS
 • Liljedahl ny vd för Wästbygg

  Rekrytering Susanne Liljedahl blir ny vd för Wästbygg. Hon kommer senast från rollen som regionchef på Skanska. 

 • Förvärvar i Jönköping

  Transaktioner Vacse AB köper ett kontorsprojekt av Skanska i Jönköping. Projektet uppförs för Jordbruksverket och Skogsstyrelsen och är en del av den nya stadsdelen Skeppsbron vid Södra Munkjön. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x